Новини

Страхові ринки України й Росії в умовах фінансової кризи

13.01.2011 14:16 · Фінанси
Фінансова криза, що виникла у США, досить швидко поширилася на інші країни. Рецесія на фінансовому ринку, яка розпочалася з 2008 року, набула особливо великих масштабів наприкінці літа, коли більшість світових фондових індексів за три дні втратили понад 25 % своєї вартості.

До питання про публічні фінанси

13.01.2011 13:25 · Освіта
Розбудова національної фінансової системи в Україні поставила питання про необхідність перегляду багатьох базових категорій фінансової науки. Однією з причин цього є поява нових видів фондів грошових коштів, які не вписуються в існуючі "класичні" визначення, а також нагальна потреба у запровадженні ефективного механізму формування, розподілу й використання цих фондів. Ідеться, зокрема, про бюджети органів місцевого самоврядування, які за Конституцією України не є державними фондами й не можуть розглядатися як приватна власність будь-яких осіб, а також про фонди обов'язкового державного соціального страхування (крім Пенсійного фонду), які відповідно до чинного законодавства є неприбутковими самоврядними організаціями.

Как бороться с изготовителями работ под заказ?

12.01.2011 21:00 · Освіта
Рейтинг экономических университетов: на первом месте - Киевский универ Шевченко и Киевский универ Гетьмана. yа втором - Национальный университет "Киево-Могилянская академия" и Киевский национальный торгово-экономический университет на третьем - Национальный технический университет Украины "Киевский политехнический институт".

Дуалізм інтересів платників податків як суб'єктів податкового боргу

12.01.2011 13:55 · Фінанси
Податковий борг як предмет дослідження дедалі більше цікавить учених-економістів та практиків. Дійсно, в умовах дефіцитності бюджету пошук шляхів мінімізації податкової заборгованості є актуальним і необхідним. На перший погляд може здатися, що наукова розробка даного питання має здебільшого прикладний характер. Проте розв'язання даної проблеми не зводиться лише до вдосконалення технологій менеджменту і способів впливу на фіскальну поведінку платника з боку податкових органів, спрямованих на погашення податкового боргу.

Про реформування системи пільгового оподаткування

12.01.2011 13:36 · Фінанси
Пільги з оподаткування як юридичних, так і фізичних осіб надаються за рахунок зменшення податкової бази або виключення з її складу певних сегментів, звільнення від оподаткування окремих операцій і видів діяльності, встановлення нульових або знижених ставок податку, віднесення до пільгових тих операцій, які не є об'єктом оподаткування, тощо. Проте жодним чинним законодавчим актом не визначено поняття "податкова пільга". Термін "пільга" як категорія в оподаткуванні наводиться в кількох нормах статті 1 Закону України "Про систему оподаткування", що містять основні положення щодо їх застосування.Встановлення і скасування податкових пільг здійснюється головним чином законами про оподаткування.

Вплив іноземного капіталу на економічні процеси в Україні

12.01.2011 13:24 · Фінанси
Залучення нашої країни до процесів глобалізації світової економічної та фінансової систем зумовлює перенесення більшості позитивних і негативних явищ зовнішнього світу в українські умови, що матиме відповідні наслідки для розвитку вітчизняної фінансово-банківської сфери. При цьому важливо зазначити, що присутність іноземного банківського капіталу більшою мірою впливає на стабільність національної банківської системи, ніж на ефективність її діяльності.

Реструктуризація зовнішньої заборгованості банків України в умовах економічної кризи

11.01.2011 15:00 · Фінанси
Надмірні обсяги зовнішніх запозичень, здійснені українськими банками в до- кризовий період, у поточному році обернулися для них значною проблемою: банки, обтяжені наростаючими обсягами проблемних боргів в умовах обмеженої внутрішньої ресурсної бази, змушені здійснювати реструктуризацію зовнішньої заборгованості.

Желаете купить квартиру или снять? Наша помощь будет кстати

11.01.2011 14:05 · Освіта
Невзирая на недавний экономический кризис, рынок недвижимого имущества в отличие от остальных сфер народного хозяйства и экономики практически не пострадал. Что ни день в нашей стране проводятся тысячи операций с недвижимостью - это покупка, продажа и аренда квартир и домов. Процедуры оформления операций, в результате каких планируется приобрести или же снять квартиру в Омске или ином городе, на сегодняшний день во многом упрощены и общедоступны. Причем цена зависит от местоположения жилья, его площади и состояния, в каком оно пребывает.

Поиски работы сегодня

11.01.2011 13:44 · Освіта
Вопросы, которые каким-то образом связаны с поиском работы, сейчас интересуют большой процент населения. Даже в случае, если вы – уважаемый и чрезвычайно ценимый руководством, хорошо оплачиваемый сотрудник, полезно быть в курсе событий, чтобы определить, как долго еще продлится такая жизнь. А если вас уже не устраивает ваша нынешняя работа, вас непременно займут предстоящие перспективы. Важные вопросы, которые связаны с поиском хорошей работы сегодня, мы и обсудим в этой статье.

Удосконалення управління проблемними активами банків

11.01.2011 13:20 · Фінанси
Характерною рисою сучасної банківської кризи є істотне погіршення банківських балансів, зростання частки проблемних кредитів і проблемних активів у цілому. Така ситуація негативно позначається на результатах фінансової діяльності банків, створює певні труднощі для кредиторів і позичальників, ускладнює менеджмент банку, знижує довіру населення до банківської системи та стримує відновлення кредитування реального сектору економіки України.