Новини

Готовимся к Рождеству

10.01.2011 20:21 · Освіта
Наверняка, во всем мире не существует никого, кто бы не понимал, что такое кулинария. Общество искало кулинарные рецепты всю свою сознательную историю жизни. Но лишь с продвижением интернета кулинарные рецепты стали по настоящему интерактивными, распространенными и доступными каждому человеку.

Аутсорсинг та його вплив на витрати підприємства

10.01.2011 14:56 · Фінанси
Успіху в конкурентному ринковому середовищі досягають лише ті підприємницькі структури, які спроможні мінімізувати свої витрати, забезпечуючи при цьому високу якість товарів і послуг. Проблема підвищення ефективності діяльності підприємств особливої актуальності набула саме сьогодні, коли світову економіку охопила фінансово-економічна криза і підприємства, щоб не стати банкрутами, змушені істотно знижувати свої витрати.

Інвестиційний потенціал банківської системи України

10.01.2011 14:29 · Фінанси
Економічний розвиток будь-якої країни залежить не лише від рівня розвитку сучасних технологій і техніки, а великою мірою визначається ступенем розвитку банківської системи. Надійна банківська система є однією з важливих умов подальшого розвитку вітчизняної ринкової економіки, оскільки мобілізуючи тимчасово вільні кошти, перетворює їх у капітал, що працює. Тому в системі відтворення української економіки банківським інвестиціям належить важлива роль у відновленні і збільшенні економічного потенціалу, а отже, забезпеченні високих темпів економічного зростання.

Эффективно покупаем и продаём в интернете.

03.01.2011 14:44 · Освіта
В нашей стране пока электронный бизнес находиться в состояниизарождения, покупка в интернет-магазине может стать рискованной: (продавец может оказаться недобросовестным, покупка может быть повреждена при транспортировке), кроме того, могут быть проблемы с гарантией и возвратом. Также в сети работает большое количество разных интернет-аукционов, где можно найти как новые вещи, так и старые.

Какой матрас выбрать: кокосовый или на пружинах

02.01.2011 15:36 · Освіта
Если Вы все же (по каким-либо причинам) предпочтете матрас с зависимым пружинным блоком - вы должны помнить, что чем меньше диаметр пружин и выше плотность пружинного блока, тем лучше свойства матраса для ребенка и тем он "ортопедичнее". Гораздо лучше, однако, матрасы с независимыми пружинными блоками: такого типа матрас складывается из пружин, каждая из которых упакована в собственный чехол, поэтому работает абсолютно автономно.

Покупки в магазинах он-лайн: як захистити свої права

01.01.2011 20:14 · Освіта
Договір купівлі-продажу, укладений через Інтернет, споживач може розірвати протягом двох тижнів з дати підтвердження відомостей про погодження контракту постачальником чи з часу отримання продукції чи його першої доставки (ч. 4 ст. 13 Закону про захист споживачів). Тоді, коли дане підтвердження не відповідає наведеним вище умовам не задовільняє вищеописаних умов, покупець вправі розірвати договір протягом 90 днів з часу одержання інформації. Однак постачальник відправити нове, вірне, підтвердження. В такому разі споживачеві дозволено розірвати угоду протягом двох тижнів з дня одержання удосконаленого повідомлення.

Корисні поради: як захистити права при покупці в інтернет-магазині

01.01.2011 20:11 · Освіта
Найсуттєвіші особливості інтернет-торгівлі, з точки зору покупця, такі: 1) отримання замовлення та оплата його вартості не збігаються у часі (крім випадку, коли замовлення виконує кур'єр, забираючи при цьому гроші); 2) при отриманні товару не завжди можна перевірити його укомплектованість та якість (наприклад в тому разі, якщо покупку надсилається поштою). До того ж, поки що не всі і-магазини розміщують на своїх сайтах власну адресу та інші відомості. Через це споживач не відає, де знайти продавця в разі появи певних проблем.

Проблеми й перспективи фінансування розвитку галузі зв'язку України в умовах світової економічної кр

31.12.2010 11:32 · Фінанси
Поширення рецесійних процесів, які сформувалися в українській економіці під впливом кумулятивного ефекту світової економічної кризи, вкрай негативно позначилося на становищі реального сектору економіки України. Стан національної економіки початку 2009 року характеризується продовженням негативних тенденцій кінця 2008-го.

Сутність і різновиди фінансових криз

31.12.2010 09:05 · Фінанси
Теорія валютних криз — це теорія криз платіжного балансу. Погіршення стану платіжного балансу — одна з основних причин валютної кризи. Дослідження валютних криз починається з канонічної моделі, побудованої на основі праці С. Саланта і Д. Хендерсона, що вийшла в середині 1970-х років. Але, незважаючи на численні достоїнства даної моделі, її серйозно критикують через відсутність у ній цілей і обмежень центральних банків, до яких ця модель застосовується. Основним недоліком канонічної моделі є те, що вона представляє політику уряду (а не відповідь ринкових операторів) як механічний набір операцій. Дана модель передбачає, що уряди випускають гроші для фінансування бюджетного дефіциту незалежно від зовнішніх обставин, а центральний банк продовжує продавати іноземну валюту для підтримки фіксованого обмінного курсу до повного виснаження резервів. Канонічна модель валютних криз, запропонована П. Кругманом, була виправлена Р. Фладом і П. Гарбером.

Олексій Анциферов: життєвий шлях і внесок у розвиток фінансової науки

30.12.2010 15:34 · Фінанси
Негативні наслідки нинішньої фінансової кризи засвідчили значимість фінансових проблем у житті незалежної України й кожного її громадянина, а невпевненість у діях окремих фінансових інститутів вказує на те, що за роки соціально- економічної трансформації в Україні не досягнуто належного рівня фінансової освіти, адекватного ринковому способу мислення.