Профосвіта має готувати конкурентоспроможних фахівців

Нинішній час висуває свої підвищені вимоги до якості фахівців, що випускаються.


Причому, всі хочуть отримати повноцінного професіонала незалежно від того, чи закінчив він вищий навчальний заклад або ж просте профтехучилище.

Зовсім недавно на Дніпропетровщині з ініціативи агропромислового комплексу області проведено семінар профкомів, як працівників ПТУ, так і учнівських комітетів. На нараді розглядалося одне єдине питання - колективний договір як спосіб підвищення якості підготовки висококваліфікованих професійних працівників.

Адже спеціалізована освіта, як втім і всяке інше, - це цілий комплекс питань: від побутових - до освітніх. Тільки такий підхід, закріплений у відповідних колективних договорах, здатний реально сприяти навчанню конкурентоспроможних фахівців різних профілів.

Учасники семінару підготували цілий пакет пропозицій, покликаних поліпшити професійну освіту на селі. Насамперед, вважають вони, необхідно вирішити фінансові питання, проблему з проходженням практики їх учнів, а, найголовніше, їх подальше працевлаштування. Але саме такий ланцюжок при правильній організації здатний вирішити проблему. Роботодавець на селі не менш зацікавлений у фахівцях, здатних відповідати новим вимогам, як і самі установи, які повинні йти з ними нога в ногу.