Росте відсоток прихильників ЗНО

Незважаючи на утиски, які при попередній владі зазнавало Зовнішнє Незалежне Оцінювання, воно відбудеться і в цьому році.
Складалось враження, що Міністерство освіти хотіло звести нанівець такий спосіб оцінки якості освіти, повернувшись до витоків – системи іспитів і конкурсу атестатів, що в минулому сприяло зловживанням серед адміністрації вищих навчальних закладів. В той же час, результати соціологічних досліджень, навпаки свідчать про те, що популярність ЗНО серед абітурієнтів щороку невпинно зростає.

Як відомо, таке тестування є письмовим, а тому під час випробування знадобиться офисная бумага з відповідним захистом. Але наразі, можна самому придбати цей необхідний в шкільному житті товар і потренуватися у вільний від навчання час. Інтернет-магазин Dream Office пропонує на своєму сайті великий асортимент різноманітних канцелярських товарів. Тут можна підібрати на всякий смак і потреби потрібний папір і паперові вироби, бухгалтерські бланки і книги, дошки і устаткування для презентацій, конверти, настільні, письмові, офісні приналежності та дріб’язки, офісну техніку та море інших товарів, необхідних для повноцінного функціювання організації Ознайомитися з цінами на ту чи іншу продукцію можна в рубриці «Прайс-лист», а необхідні контактні дані знайти в розділі «Контакты».

Що стосується, власне, ставлення до самого ЗНО, воно невпинно з року в рік набирає все більшої популярності. Сприйнята спершу з певною осторогою, уже після першого ж, 2008 року свого впровадження, воно було схвалено майже двома четвертими громадян. Щороку цей відсоток постійно збільшувався, подолавши вже через три роки 50-ти процентний показник. Таку статистику оприлюднив Фонд «Демократичні ініціативи».

Цьогорічні цифри ще більше вражають. Згідно з соціологічним дослідженням служби Ukrainian Sociology service, дві треті абітурієнтів, які спробували на собі Зовнішнє тестування, повністю його схвалюють і підтримують. Серед цієї категорії опитаних, задоволеними рівнем проведення ЗНО був майже такий же відсоток. Спостерігається повна кореляція отриманих результатів. Фактично, невдоволених було всього лише трохи більше 20 відсотків.

Більше половини респондентів вважають, що ЗНО привнесло в процес поступання в ВИШі рівність і демократичність. Тепер будь-який талановитий школяр навіть з бідної сім’ї може претендувати на бюджетне місце в аудиторії незалежно від фінансових можливостей. Великий розкид даних дослідники зафіксували серед опитаних стосовно ставлення до абітурієнтів пільгових категорій. Це питання ще дискутується в суспільстві.