Управління бізнесом (2004)

Стиль управління

Із зростанням ролі людського чинника у розвитку всіх сфер бізнесу все більше значення приділяється особистості підприємця, методів керівництва, професіоналізму й управлінській підготовці бізнесменів і менеджерів. Стає зрозумілим, що менеджером може стати далеко не кожна людина. Директорів різного рівня необхідно ретельно відбирати і "з пристрастю". Для того щоб стати директором, слід довго і наполегливо вчитися, а потім ще й постійно перевчатися, тобто безперервно підвищувати свою ділову кваліфікацію і вдосконалювати професійну майстерність.

У сучасних умовах від менеджера потрібні зовсім інші якості, особливо в умовах підприємницької діяльності, оскільки дуже багато чого залежить від особистості керівника і стилю його роботи. Під стилем розуміється сукупність прийомів, способів і методів роботи, індивідуальна манера поведінки і діяльності. Іншими словами, стиль керівника - це сукупність найбільш характерних і стійких методів вирішення типових завдань і проблем, що виникають у процесі реалізації функції керівництва, наприклад, вміння скласти та інші, причому ці методи поділяються на організаційне вплив, матеріальне стимулювання, соціальне і моральне впливу.

Слід зазначити, що конкретного керівника не може бути властивий лише один який-небудь стиль. У реальній дійсності в залежності від конкретної ситуації можуть застосовуватися різні їх поєднання. У стилі роботи керівника проявляються його діловитість, активність і цілеспрямованість у досягненні поставлених задач, розкриваються його здібності, навички, звички і манера поведінки. Стиль є суттєвим фактором виховання членів колективу, розвитку в них ініціативи та самостійності, в той же час він є критерієм діяльності самого керівника.

Розрізняють такі стилі: авторитарний (або директивний) і демократичний (чи колегіальний). Багато спеціалістів вказують ще й на ліберальний (попустітельскій) стиль керівництва.

Хоча керівникам, можливо, і цікаві що наводяться в літературі дефініції і класифікації, але цього мало для того, щоб зрозуміти, як слід діяти в тих чи інших випадках. Оскільки стиль - це перш за все спосіб дії, то, говорячи про його вдосконалення, спочатку слід показати найкращі дії в певних умовах.