Розваги для дитини: комп’ютер чи конструктор?

Сучасні технології все більше заповнюють наше життя, віртуальні розваги витісняють з нього звичайні іграшки, які звичні нам з дитинства. На ринку представлено дуже багато комп’ютерних ігор, розрахованих на дітей різного віку. Але варто задуматись про їх користь. Чи не впливають такі розваги на здоров’я малюків?

Зорове, емоційне перевантаження, відсутність спілкування із однолітками – ось фактори, які згубно впливають на дитячу психіку та змушують замислитись про користь таких розваг.

Психологи радять, обираючи дитині іграшку потрібно схилятись до купівлі більш звичних, простіших зразків, які розвиватимуть у неї логічне мислення, координацію та точність рухів. Прикладом таких іграшок є всесвітньо відомі набори-конструктори «lego».

Вже більше, ніж півстоліття, мільйони дітей граються конструкторами цієї фірми. Деталі цих конструкторів виготовлені з безпечного пластику з дуже високою точністю, що забезпечує надійне їх зчеплення між собою. Крім того, продукція Лего поділяється на кілька десятків серій, які охоплюють різні жанри: фантастика, фентезі, техніка, пригоди, казки, що дозволяє підібрати набір, який буде цікавим дитині, дозволить їй проявити фантазію та логіку.