Професія інженера -будівельника

Інженер- будівельник контролює процес будівництва, керує доступними йому роботами, управляє монтажем різних конструкцій, проводить контроль якості. Іншими словами, інженер- будівельник на вищій стадії ієрархії робочих сходів - це виконроб. Інженер повинен займатися комплексним проектуванням, також звертати увагу на архітектурну та конструктивну частину вироблених робіт.

На плечах інженерів-будівельників лежить розробка планів комплексів, які необхідні споруді. Крім того інженер-проектувальник виконує комплекс робіт з авторського нагляду, проводить поїздки на контрольовані об'єкти і стежить за проходженням робіт на будівництві. Важливо розбиратися в будівельній техніці і мати можливість нею користуватися.

Почати кар'єру в будівельній сфері нескладно, оскільки завжди необхідні свіжі сили і люди, здатні займатися даним видом діяльності. Для заняття будівництвом необхідно не боятися висоти, мати хороші фізичні дані, вміти добре переносити погодні зміни, що буде необхідно при подальшій роботі.

Після завершення навчання у вузі ви можете почати займатися проектуванням або йти працювати на будівництво. Фахівці в даній області вважають, що спробувавши практичну складову роботи, проектування дається легше.

Кар'єра в будівельній сфері зазвичай починається з посади майстра або бригадира. Наступним етапом у кар'єрних сходах йде професія виконроба, майстра дільниці або головного інженера. Серед керівників основної кількості будівельних підприємств є люди, які пройшли весь шлях від звичайного інженера до самого керівника будівництва. Доходи працівників даної сфери досить великі, $ 500 можуть отримувати випускники вузів, а інженер-будівельник великих котеджних селищ у відомій організації може отримувати $ 1600-2000 .