Стратегічний менеджмент: цільове управління персоналом організацій (2002)

Передмова

"Саме людський капітал, а не заводи, устаткування і виробничі запаси є наріжним каменем конкурентоспроможності, економічного зростання та ефективності. Вже пора навчитися вимірювати вартість цього багатства ..."

(Грейсон Дж., О'Делл К. Американський менеджмент на порозі XXI століття. - М.: Економіка, 1991. - С. 196)

У пропонованому навчальному посібнику, епіграфом до якої взято слова відомих фахівців менеджменту із США, розкрито унікальний і одночасно досить універсальний механізм управління людьми (що працюють в організаціях різного масштабу і профілю діяльності сфери матеріального виробництва) на базі вимірювання саме цього "багатства".

Мова йде про розвиток теорії практики стратегічного менеджменту на рівні базису економіки (мікрорівня), адекватного ментальне ™ працездатного населення України і жорстких умов перехідного суспільства, яке стало (поки що невдало) на шлях економічного та культурного оновлення.

Даний навчальний посібник підготовлено в рамках управлінської концепції реформування українського суспільства. Основне завдання цієї наукової концепції - на методологічно обгрунтованому інструментарії показати реальні шляхи піднесення економіки, рівня життя і культури населення країни на базі цільового управління формуванням, розвитком та використанням людських ресурсів в трьох сферах організації суспільства: політичної, економічної і культурної.



← prev content next →