Інноваційний менеджмент (2015)

Особливості управління виробництвом енергетичних продуктів

Основна особливість енергетичних продуктів відображається в тому, що такі продукти не являються кінцевим етапом в отриманні результатів праці незалежно від того, в якій вони формі. Все таки, як правило, енергетичний продукт являється невід’ємним аспектом в життєдіяльності всього суспільства, тому включає в себе всі енергетичні витрати, які використовуються для нових продуктів. За розподілення енергетичних витрат відповідає енергозберігаюча політика.

Енергія – це міра руху для всіх матеріальних форм. Також вона дуже важлива для суспільства, так як енергія – це основне джерело для діяльних сил. Як відомо, енергія не накопичується в процесі споживання, як інші виробничі ресурси, а навпаки, розсіюється шляхом перетворення по закону збереження енергії. В цьому і полягає вся енергоефективність.

Ми можемо користуватись різними формами енергії: сонячною, ядерною, електричною, вітровою та іншими. Виробляються різні види енергії на будівельних об’єктах, а також на торгово-закупівельних точках. Енергетика також є основною ціноутворюючою промислової галузі, яка забезпечує людей теплом та електроенергією. Сучасні технологічні процеси, такі як інноваційний менеджмент, також тісно пов’язані з енергією, тому постійно розширюють масштаби її використання.