Фінанси

Электронная биржа Форекс

30.06.2011 12:32 · Фінанси
Сейчас очень становится популярна электронная коммерция и торговля. В западных странах этот вид деятельности давно вошел в жизнь и утвердился.

Специфікація ф’ючерсного валютного контракту

13.06.2011 22:53 · Фінанси
Ф'ючерси є таким ліквідним фінансовим інструментом завдяки тому, що усі параметри і характеристики базового активу, що лежить в основі ф'ючерсу, жорстко регулюються біржею. Контракти на будь-який актив є стандартизованими, завдяки чому вони взаємозамінні і легко переходять з рук в руки.

Страхування інноваційного підприємництва

05.06.2011 22:36 · Фінанси
Страхування в інноваційній сфері – це сукупність захисних заходів, до яких вдаються учасники для запобігання можливим збиткам від інноваційної діяльності, зумовленим економічними та іншими чинниками.

Оптимальні системи удосконалення державних закупівель

12.03.2011 18:54 · Фінанси
Якщо коротко, то процедура тендерної торгівлі виглядає наступним чином: через засоби масової інформації замовник подає оголошення про тендер. Після цього для учасників передається документація, яка пов'язано із умовами проекту. На цьому підготовчому етапі учасники мають змогу звернутися до організатора за роз'ясненнями, проте ці уточнення повинні відбутися за 7 днів до початку тендеру.

Еволюція теоретичних концепцій державних фінансів

14.01.2011 14:22 · Фінанси
Формування теорій державних фінансів нерозривно пов'язане із самим існуванням держави та здійсненням її функцій. Наука про державні фінанси передбачає вивчення способів одержання й раціонального перерозподілу коштів державою. Об'єктивним ідеалом фінансового господарства можна вважати таку організацію цих способів, коли держава може ефективно виконувати свої функції, а при переході коштів від підприємств і домашніх господарств не погіршується їх економічне становище. Кошти, залучені із приватного сектору економіки, повинні відтворюватись у вигляді відповідного набору ефективних і корисних послуг, наданих державою приватному сектору — фірмам і домашнім господарствам

Страхові ринки України й Росії в умовах фінансової кризи

13.01.2011 14:16 · Фінанси
Фінансова криза, що виникла у США, досить швидко поширилася на інші країни. Рецесія на фінансовому ринку, яка розпочалася з 2008 року, набула особливо великих масштабів наприкінці літа, коли більшість світових фондових індексів за три дні втратили понад 25 % своєї вартості.

Дуалізм інтересів платників податків як суб'єктів податкового боргу

12.01.2011 13:55 · Фінанси
Податковий борг як предмет дослідження дедалі більше цікавить учених-економістів та практиків. Дійсно, в умовах дефіцитності бюджету пошук шляхів мінімізації податкової заборгованості є актуальним і необхідним. На перший погляд може здатися, що наукова розробка даного питання має здебільшого прикладний характер. Проте розв'язання даної проблеми не зводиться лише до вдосконалення технологій менеджменту і способів впливу на фіскальну поведінку платника з боку податкових органів, спрямованих на погашення податкового боргу.

Про реформування системи пільгового оподаткування

12.01.2011 13:36 · Фінанси
Пільги з оподаткування як юридичних, так і фізичних осіб надаються за рахунок зменшення податкової бази або виключення з її складу певних сегментів, звільнення від оподаткування окремих операцій і видів діяльності, встановлення нульових або знижених ставок податку, віднесення до пільгових тих операцій, які не є об'єктом оподаткування, тощо. Проте жодним чинним законодавчим актом не визначено поняття "податкова пільга". Термін "пільга" як категорія в оподаткуванні наводиться в кількох нормах статті 1 Закону України "Про систему оподаткування", що містять основні положення щодо їх застосування.Встановлення і скасування податкових пільг здійснюється головним чином законами про оподаткування.

Вплив іноземного капіталу на економічні процеси в Україні

12.01.2011 13:24 · Фінанси
Залучення нашої країни до процесів глобалізації світової економічної та фінансової систем зумовлює перенесення більшості позитивних і негативних явищ зовнішнього світу в українські умови, що матиме відповідні наслідки для розвитку вітчизняної фінансово-банківської сфери. При цьому важливо зазначити, що присутність іноземного банківського капіталу більшою мірою впливає на стабільність національної банківської системи, ніж на ефективність її діяльності.